Cloenda

Dilluns 7 de desembre a les 22h a l’Antiga Audiència tindrà lloc la cloenda del Festival REC 2015. Posarà el colofó al lliurament de premis la pel·lícula La Novia, de Paula Ortiz, amb la qual el REC vol posar el seu gra de sorra a la celebració dels 80 anys de la visita de Federico García Lorca a Tarragona.

Fa 80 anys Lorca va visitar Tarragona, de la qual va tenir una gran impressió. Per a l’any següent volia tornar a visitar la ciutat per a l’estrena de BODAS DE SANGRE; una visita que mai es va produir. Amb tot, la obra es va representar com a homenatge al geni de Granada. A la cloenda del REC, Bodas de sangre torna, en format pel·lícula, amb LA NOVIA.

PROJECCIÓ DE CLOENDA

La Novia

Director Paula Ortiz
País Espanya // Year 2015 // Duration 96 min.
Cast Inma Cuesta, Asier Etxeandía, Álex García, Manuela Vellés, Leticia Dolera

La Núvia està preparant el seu casament amb El Nuvi, juntament amb el seu pare, en una festa que portarà tota la comunitat més enllà del desert i els turons. Ella s’estima El Nuvi malgrat que no pot trencar el poderós i invisible lligam amb Leonardo, qui, juntament amb el nuvi, ha format part d’un inseparable triangle des de la infantesa. El dia abans del casament, una vident li diu una frase que farà que un calfred recorri tot el cos i l’ànima de La Núvia.

LA NOVIA és una adaptació lliure, contemporània, visualment demolidora, de Bodas de sangre de Lorca, que Paula Ortiz dirigeix amb una forta personalitat.  El clàssic de Federico García Lorca, poètic, surrealista i oníric, conserva tots els seus símbols, com la lluna, la sang, el cavall, el bosc i el color groc. La directora materialitza aquests elements a la pantalla per fer una versió completament al·legòrica a través de les seqüències i plans amb una bellesa abrumadora que oculta el veritable tema de fons; l’inevitable camí, el poder del destí marcat per la tradició ancestral.