Seccions

Ho sentim, però aquesta entrada només està disponible en Español.

Inauguració (Tras el cristal)

Drama / Horror // Director Agustí Villaronga
País Espanya // Year 1987 // Duration 110min.

Opera prima

Opera Prima és la secció estrella del festival. Recull els millors debuts cinematogràfics internacionals amb l’objectiu de projectar nous talents i apropar les obres al públic. Els films competeixen per quatre premis: Millor Òpera Prima REC ’15 (amb un jurat Internacional), el del Jurat Jove, el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

MY FIRST TIME presenta enguany, mitjançant la seva doble programació, els modes d’internacionalització del cinema espanyol. Quelcom que ara ens sembla bastant habitual era poc menys que una raresa (una proesa!) fa poques dècades. Internacionalització mitjançant el coneixement del context i fusió dels dos origens, o l’exili artístic. Intentant seguir les línies de la comèdia d’autor simpatitzant amb la taquilla, o esbrossant camins desconeguts i fomentant la creació més underground. Maria Ripoll i Ado Arrieta, una en un moment actual d’explosió creativa, l’altre que torna a escena després de 25 anys d’absència, completen un gran exemple complementari de la capacitat dels nostres creadors de creuar fronteres.

Al Pot Petit – Programa Movistar+

Focus in: Al Pot Petit – Programa Movistar+

En anys recents estan apareixent propostes cinematogràfiques d’interès, procedents de països habitualment fora de l’imaginari cinèfil. Més enllà de l’exotisme de les seves localitzacions o de les seves històries, ens ofereixen uns punts de vista i narratives que, sense perdre de vista els models ja coneguts, presenten una marcada personalitat.

El programa especial (Focus In) de la 15.ª edició està dedicat a pel·lícules procedents de països dels quals no estem acostumats a veure cinema. Al Pot Petit – Programa Movistar+ ens presenta propostes de llocs com Costa Rica o Nepal, amb la voluntat d’ampliar el nostre radar visual, mostrar el talent menys conegut i posar en valor noves cinematografies.

pot petit

Autors de Tarragona

SESSIÓ ESPECIAL DE CURTMETRATGES FORA DE CONCURS

Un lugar prefijado de Pablo Carpal
Cicatrices de Danae López
Videoclub d’Àlam Raja
 

  Primer Test

  Després de l’èxit de la seva primera edició al 2014, la secció Primer Test del Festival REC torna a oferir un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes tornaran a oferir ajuda als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

  Es tracta de la segona edició de “Primer Test”, després d’un primer any on participaren, entre d’altres, “Game Over”, d’Alba Sotorra, “Tchindas” de Pablo Garcia i Marc Serena, o “Muerte en La Alcarria” – en la modalitat ‘One-to-One’-, que han tingut les seves premieres internacionals, respectivament, als festivals de Karlovy Vary, OutFest de Los Angeles, o al prestigiós Visions du Reel de Nyon. També va estar present “El Ball del Vetlatori” que presentarem al públic el 2 de desembre.

  A més, aquesta nova edició de Primer Test compta amb importants novetats, com la col·laboració amb el mercat del Festival de Cinema de Trieste, When East Meets West, que es va fer pública durant un acte de presentació en el marc de la 63a edició del Festival de Cinema de San Sebastián. Gràcies a aquesta col·laboració, un dels projectes presentats a Primer Test serà seleccionat per participar a When East Meets West, un dels mercats de projectes i coproduccions internacionals més importants d’Europa de l’Est.

  La pel·lícula seleccionada es projectarà davant d’un grup d’agents internacionals durant la propera edició del Festival de Cinema de Trieste, que tindrà lloc entre el 22 i el 30 de gener del 2016.

  “Primer Test” és doncs, el work in progress del REC, pensant per a joves autors que desenvolupen la seva obra, i que tindran la col•laboració de professionals consolidats en la presa de bones decisions en aquesta fase tan important per a la presentación final de la pel·lícula.

  RECLaNuí

  Jornada Professional: del projecte al film