RECLaNuí

RECLaNuí

Maria Arnal i Marcel Bagès – Concert de presentació Primer Test

Obren les nits del REC15 Maria Arnal i Marcel Bagés membres del col·lectiu CPG, com a colofó de la projecció de El Ball del Velatori, del qual van fer la BSO. Una de les sorpreses de la temporada als països catalans, i si encara no els coneixes, te’n penediràs ben aviat. El concert és el 2 de desembre a les 22 h, en un espai tan exquisit com la seva proposat musical, el hall del Conservatori de Tarragona (C/ Cavallers). Fa poc més d’un any que Maria Arnal i Marcel Bagés van presentar la seva particular remescla, feta a partir de músiques extretes de fonoteques de la península Ibèrica.

Ara arriben al REC per a presentar-nos el seu primer EP, (Remescles, acoples i melismes- 2015). Utilitzant la veu i la guitarra elèctrica, interpreten cants de treball d’ahir i d’avui, fandangos, cançons de bressol i més músiques per acompanyar la vida, la feina, la festa, i fins i tot el dol. Com ells mateixos diuen: “Són músiques que ens arriben i que retornem al comú al qual pertanyen”. Tots dos membres del col·lectiu Compartir Dóna Gustet, treballen les relacions entre les músiques tradicionals i les possibilitats que han obert Internet i les llicències lliures. Tradició oral i digital, totes dues per fer xarxa.

Si encara no esteu més convençuts, us deixem una crítica d’un dels seus espectacles. Entrades: 3€ amb consumició

  RECLaNuí

  Filastine

  La vessant més creativa i canyera, experimental, audiovisual i electrònica, arriba amb l’espectacle multimedia 4RRAY, una proposta d’alta volada del creador nordamericà Filastine.

  El projecte 4RRAY és una performance audiovisual en quatre pantalles que utilitza un software dissenyat especialment per al projecte, que permet l’artista disparar i manipular vídeo en directe en sincronia amb la música. Una experiència cinemàtica en viu a través d’un mapa de pantalles.

  4RRAY dilueix la frontera entre actuació musical i live cinema, explorant els límits, l’arquitectura o l’ecosistema urbà a través de time-lapses o gràfics hipnòtics que s’entretallen amb interferències i una intensa percussió sincronitzada amb la música. Una música que s’ha definit com el prototip del so urbà global, que barreja electrònica, ritmes ètnics i un carret de la compra com a bateria impossible. Un directe arrabassador que recupera el millor de les nits RECLaNuí al Camp de Mart, quan l’art audiovisual fa ballar. Preu: 7€ (anticipada) / 9€ (taquilla)

  Espectacle en col·laboració amb el programa RISC del Teler de Llum (centre d’art de Tarragona)

  Logo_RISC_REC15

   

   RECLaNuí

   Nit Bizarra

   El dia 6 diumenge (Sala Zero), el vespre de l’últim dia del REC, arriba la nit més esperada, la Noche Bizarra.

   Celebrant-se ininterrompudament des dels inicis del festival, torna la nit més petarda (i divertida!) de tot el festival. Ens visitaran els despatarrants Verbena Warriors, sensació de la temporada.

   Verbena Warriors Hortera Sound System, amb el seu espectacle “Del Mixtape al Destape”, han estat alegrant (i subvertint) festivals i manifestacions populars durant els últims mesos, i de ben segur faran tremolar els fonaments de la Zero.

   Entrades: 7€ (anticipada) / 9€ (taquilla)