RECLaNuí

RECLaNuí

Maria Arnal i Marcel Bagès – Concert de presentació Primer Test

Obren les nits del REC15 Maria Arnal i Marcel Bagés membres del col·lectiu CPG, com a colofó de la projecció de El Ball del Velatori, del qual van fer la BSO. Una de les sorpreses de la temporada als països catalans, i si encara no els coneixes, te’n penediràs ben aviat. El concert és el 2 de desembre a les 22 h, en un espai tan exquisit com la seva proposat musical, el hall del Conservatori de Tarragona (C/ Cavallers). Fa poc més d’un any que Maria Arnal i Marcel Bagés van presentar la seva particular remescla, feta a partir de músiques extretes de fonoteques de la península Ibèrica.

Ara arriben al REC per a presentar-nos el seu primer EP, (Remescles, acoples i melismes- 2015). Utilitzant la veu i la guitarra elèctrica, interpreten cants de treball d’ahir i d’avui, fandangos, cançons de bressol i més músiques per acompanyar la vida, la feina, la festa, i fins i tot el dol. Com ells mateixos diuen: “Són músiques que ens arriben i que retornem al comú al qual pertanyen”. Tots dos membres del col·lectiu Compartir Dóna Gustet, treballen les relacions entre les músiques tradicionals i les possibilitats que han obert Internet i les llicències lliures. Tradició oral i digital, totes dues per fer xarxa.

Si encara no esteu més convençuts, us deixem una crítica d’un dels seus espectacles. Entrades: 3€ amb consumició

  RECLaNuí

  Filastine

  La vertiente más creativa y cañera, experimental, audiovisual y electrónica, llega con el espectáculo multimedia 4RRAY, una propuesta de alto nivel del creador norteamericano Filastine.

  El proyecto 4RRAY es una performance audiovisual en cuatro pantallas que utiliza un software diseñado especialmente para el proyecto, y que permite al artista disparar y manipular vídeo en directo en sincronía con la música. Una experiencia cinemática en vivo a través de un mapa de pantallas.

  4RRAY diluye la frontera entre actuación musical y live cinema, explorando los límites, la arquitectura o el ecosistema urbano a través de time-lapses o gráficos hipnóticos que se entrecortan con interferencias y una intensa percusión sincronizada con la música. Una música que se ha definido como el prototipo de sonido urbano global, que mezcla electrónica, ritmos étnicos y un carrito de la compra como batería imposible. Un directo arrebatador que recupera lo mejor de las noches RECLaNuí en el Campo de Marte, cuando el arte audiovisual hace bailar. Precio: 7€ (anticipada) / 9€ (taquilla)

  Espectáculo en colaboración con el programa RISC del Teler de Llum (centro de arte de Tarragona)

  Logo_RISC_REC15

   RECLaNuí

   Noche Bizarra

   El día 6 domingo (Sala Zero), la víspera del último día del REC, llega la noche más esperada, la Noche Bizarra.

   Celebrándose ininterrumpidamente desde los inicios de festival, vuelve la noche más petarda (¡y divertida!) de todo el festival. Nos visitarán los espatarrantes Verbena Warriors, sensación de la temporada.

   Verbena Warriors Hortera Sound System, con su espectáculo “Del Mixtape al Destape”, han estado alegrando (y subvirtiendo) festivales y manifestaciones populares durante los últimos meses, y con toda seguridad harán temblar los cimientos de la Zero.

   Entradas: 7€ (anticipada) / 9€ (taquilla)